luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

CareerLab tijdens InfraTech: carrière-event binnen een vakbeurs

26 november 2018
Categorie: Persbericht

ROTTERDAM - Het tekort aan goed opgeleide vakmensen in de infrasector is enorm. Sinds 2016 is het aantal vacatures bijna verdrievoudigd en de werkloosheid met een factor drie afgenomen (bron: CBS, UWV). Steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding in de bouw en infra. Volgens Bouwend Nederland zijn de komende vijf jaar naar schatting 8.000 nieuwe arbeidskrachten nodig om te voldoen aan de vervangingsvraag en aan de verwachte groei.

InfraTech 2019, het belangrijkste kennisplatform voor de Nederlandse infrasector vindt plaats van 15 t/m 18 januari in Rotterdam Ahoy en heeft als thema 'Future Proof’.

Rotterdam Ahoy en Talentium Careerportals hebben samen de handen ineen geslagen om dat thema toe te passen op de huidige arbeidsmarktproblematiek. Tijdens de twee laatste beursdagen,  wanneer traditiegetrouw veel studenten en starters InfraTech bezoeken, staat er op de centrale Plaza de PROOFtuin met daarin het CareerLab.

In het CareerLab staat aanstormend talent voor de Infrabranche centraal. Er is een inhoudelijk  programma met twintig experts-sessies. Young professionals uit de praktijk beantwoorden alle mogelijke vragen over kansen en uitdagingen. Zij kennen het werkveld inmiddels goed, kunnen ervaringen uitwisselen en hebben binding met studenten en starters. Een diversiteit aan organisaties verzorgt de expertssessies. Voor studenten, in de laatste fase van hun studie, is het een laagdrempelige manier om met verschillende mensen uit de praktijk kennis te maken. Het CareerLab komt tegemoet aan de behoefte van studenten om zich breder en meer persoonlijk op de arbeidsmarkt te oriënteren. Daarnaast kunnen studenten en starters op 17 en 18 januari langskomen voor een CV-check, een professionele LinkedIn foto of voor een carrière adviesgesprek. Geïnteresseerde exposanten geven inzage in hun stageplaatsen, afstudeeropdrachten en vacatures.

 

In feite is het een carrière-event binnen een vakbeurs”, legt Saskia Vernooij, exhibition manager van InfraTech, uit. "Het is een unieke vorm om de dialoog met elkaar aan te gaan over het 'Future Proof’ maken van ons toekomstig werkveld”.  Matty van den Berg (Partner van Talentium Careerportals) spreekt van "een succesformule, omdat je naast een sterk inhoudelijk programma ook de vraag (van exposanten) en aanbod (studenten en starters) direct met elkaar verbindt”. "Als partner van InfraTech verzorgen wij graag het CareerLab. Talentium Careerportals ondersteunt deze nieuwe generatie bij vragen over hun toekomstige loopbaan”, zegt Matty van den Berg.

Bron: Rotterdam Ahoy